Oranjevereniging Hummelo en Oranje beleefde een frisse Koningsdag, maar met slechts een enkele regenbui. De juniorenronde voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 vond in de ochtend plaats op de weide aan de Greffelinkallee. Om 10.45 uur gingen ouders en kinderen met de bestuursleden van de Oranjevereniging en wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst vanaf basisschool De Woordhof in optocht achter de muziek aan. Muziekvereniging Hummelo en Keppel begeleidde de optocht naar het feestterrein, waar de zeskamp voor de negentiende keer werd gehouden. Na het kapla stapelen, wokspel, stormbaan en zaklopen bleek Team Anne Marie Wessels met 30.5 punten het hoogst te zijn geëindigd en de teamgenootjes kregen een medaille. Alle kinderen die hadden meegedaan kregen een puntzak snoep.
Ook het middagprogramma van de zeskamp is prima verlopen. Het weer viel, gezien de verwachtingen, uiteindelijk niet tegen. Het maximaal mogelijke aantal deelnemende teams (12 stuks) streden om de wisselbeker en er waren geen blessures.
Maar liefst 60 deelnemers deden met het vogelschieten mee.
Na 4 ronden schieten schoot uiteindelijk deelnemer 57 (Ben Minkhorst) de romp eraf en werd koning. Het was een spectaculair eindschot omdat Hans Keizer (deelnemer 55) net ervoor de romp voor 80% al eraf had geschoten. En dit alles in het laatste kwartiertje van het vogelschieten.
Er werd gezellig nagezeten door deelnemers en bezoekers. 19:30 uur gingen de laatste bezoekers weer huiswaarts. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde Koningsdag 2019.

Download hier de uitslagen.
Bekijk hier de fotoreportage van Achterhoek Foto.