StratenQuiz Hummelo wederom een groot succes!

Op zaterdagavond 16 maart jl. werd voor de 8e keer de StratenQuiz in Hummelo georganiseerd door Oranjevereniging Hummelo en Oranje.

Om 20:00 zat de zaal FF naar Steef in Hummelo bomvol. De grote belangstelling verbaast de organisatie niet. De vragen zijn namelijk zelf bedacht en mede met behulp van audiovisuele technieken was het én leerzaam én vermakelijk voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Spelleider Leo Meijer leidde de 20 deelnemende teams door de Quiz heen met vragen op gebied van algemeen, natuur en wetenschap, Nederland, aardrijkskunde en geschiedenis, muziek en sport.

Sommige vragen en opdrachten brachten een leuke interactie tot stand tussen deelnemers en toeschouwers. Er werd dan ook regelmatig luid meegezongen door de zaal. De opdracht om zo snel mogelijk een hoedje van papier te vouwen en het bijbehorende liedje daarbij te zingen bracht ook grote hilariteit met zich mee.

Spelleider Leo Meijer leidde de 20 deelnemende teams door de Quiz heen met vragen op gebied van algemeen, natuur en wetenschap, Nederland, aardrijkskunde en geschiedenis, muziek en sport. Sommige vragen en opdrachten brachten een leuke interactie tot stand tussen deelnemers en toeschouwers. Er werd dan ook regelmatig luid meegezongen door de zaal. De opdracht om zo snel mogelijk een hoedje van papier te vouwen en het bijbehorende liedje daarbij te zingen bracht ook grote hilariteit met zich mee. Omdat de teams: De Zuylenkamp V, Bakkerstraat II en De Brouwerij I één dezelfde score hadden behaald, moesten zij een extra shoot-out vraag beantwoorden om zich een plek te kunnen bemachtigen voor de finale. Uiteindelijk viel team Bakkerstraat II af voor de finale.

De finale werd gespeeld door de teams: De Brouwerij I, De Zuylenkamp I, De Zuylenkamp II en De Zuylenkamp V.  In de finaleronde behaalde het team De Zuylenkamp I de meeste punten en was de overwinning, ook dit jaar, voor hen. Met gepaste trots namen de teamleden: Ron Elsinga, Maurits Meijer (teamcaptain), Sjon Slagter en Simon Wissink de 1e prijs en het straatnaambord “Slimste Straat” in ontvangst. De Brouwerij I eindigde op plek twee. De Zuylenkamp V behaalde de derde plaats en de vierde plek was voor het team De Zuylenkamp II. Inmiddels hangt het straatnaambordje “Slimste Straat” bij De Zuylenkamp in Hummelo achter op het plein.

Het was een geweldige avond, met vertier, spanning en gezelligheid, die zeer goed bezocht werd door zowel jong als ouder publiek. Kortom een prima start van het seizoen 2019 voor Oranjevereniging Hummelo en Oranje.

Team Teamnaam Ronde 1 Halve finale Finale #
9 Zuylenkamp 1 29   23 1
18 Brouwerij 1 20   8 2
4 Zuylenkamp 5 20   4 3
14 Zuylenkamp 2 24   0 4
6 Bakkerstraat 2 20 10   6
8 Rijksweg 16 8   7
17 Zuylenkamp 4 15 27   5
11 Beatrixlaan 3 14 5   8
2 Zuylenkamp 3 13     9
7 Zelhemseweg 12     10
3 Beatrixlaan 4 10     11
20 Hennendalsebroek 8     12
16 Beatrixlaan 1 7     13
5 Korte Broekstraat 4     14
12 Beatrixlaan 2 4     14
15 Torenallee 1 4     14
19 Groeneweg 4     14
1 Bakkerstraat 1 3     13
10 Brouwerij 2 3     13
13 Broekstr/Kampermanstr 1     12